Om Forbundet / DAF

DAF

Hvad er Dansk Aikido Forbund?

Hensigten med DAF er, at samle de Aikidoklubber i Danmark som vil affilieres med Aikikai Hombu Dojo under et tag.

Dansk Aikido Forbund – DAF - der har hjemsted i København, er en landsdækkende organisation, som i dens oprindelige startfase tilbage i 2005 omfattede klubber og instruktører fra to stilretninger indenfor Aikido, nemlig Nishio Sensei og Saito Sensei´s lære. Siden kom der en tredje søjle ind i organisationen i form af dojoer og klubber som ikke er direkte stilrelateret til disse to førnævnte grupper, men som ønsker at være en del af den samhørighed som DAF står for.

I 2024 valgte DTAF at træde ud i et selvstændigt forbund, og de er således ikke længere med i DAF. Dermed ophørte DAF med at være baseret på søjler og er nu en fælles organisation for klubber, der ønsker at være i et samlet forbund med direkte relation til Hombu Dojo i Tokyo, hvor der arbejdes på at udbrede Aikido i en bred fortolkning. 

Formålet med DAF er at opbygge samhørighed indenfor alle aikido udøvere og skabe et sundt vækstlag for udbredelsen af Aikido i Danmark.

Træning og graduering foregår i henhold til retningslinjer fra Aikido’ens officielle hovedsæde Hombu Dojo – i Tokyo, Japan. Alle dan gradueringer (sortbæltegradueringer) foretages igennem Aikido’ens hovedorganisation – Aikikai / Hombu Dojo i Japan.

Hvad er DAF’s målsætning?

Målsætningen er at skabe og opretholde et højt niveau af aikido træning i Danmark. Men det er ikke nok kun at skabe og opretholde det høje niveau – DAF vil udbrede kendskabet til Aikido på landsplan, da vi mener at der er mange flere i landet som vil nyde at træne Aikido, hvis de fik mulighed for at prøve det.

Hvad kan DAF tilbyde?

DAF tilbyder at hjælpe med at afvikle aikido aktiviteter i Danmark – at afholde og godkende Dan gradueringer, at koordinere afholdelse af aikido træningslejre, seminarer, opvisninger og andre arrangementer landet over.

Ledelsen i DAF har været aktiv i aikido igennem mere end 30 år. Den erfaring der er opbygget, og de kontakter der har været etableret gennem denne periode har givet DAF et stort og omfattende kontaktnetværk indenfor aikidoverdenen, nationalt såvel som internationalt. DAFs erfaring og personlige netværk er til stor nytte for alle der har lyst til at afvikle aikido aktiviteter.

DAF er også til for at hjælpe nystartede klubber med at komme godt i gang, ved at skabe kontakt til de øvrige aikidoklubber i landet. Der kan aftales trænings- og gradueringsassistance til nystartede klubber, og i det hele taget tilbydes løsninger på mange opstartsvanskeligheder. DAF har sammensat en meget omfattende PR pakke, som indeholder professionelt skrevet PR tekster - inddelt i forskellige målgrupper, vejledning om kontakt og kommunikation med diverse medier i PR henseende, og en fotoserie af aikido teknik billeder som kan bruges til PR formidling.

PR pakken kan rekvireres igennem hjemmesiden her, under Links & Download

Copyright 2015 Danish Aikido Federation | CVR: 31668522 | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby - Denmark