Om Forbundet / IAF

IAF

International Aikido Federation (IAF) er den primære globale organisation for aikido. Det er en paraplyorganisation med medlemsorganisationer fra 80 lande. Alle medlemsorganisationer skal være godkendt af Hombu Dojo, så IAF repræsenterer udelukkende Aikikai affilierede organisationer. IAF er en forholdsvis demokratisk baseret organisation, dog med i ledelsen har man Doshu (Moriteru Ueshiba) som præsident og en ”Senior Council”, som varetager den tekniske og moralske integritet af aikido, som ikke er valgbare. Senior Council består af nogle af de højst graduerede japanske instruktører og p.t. en enkelt udenlandsk repræsentant.

Indtil nu, har IAF kun godkendt en organisation per land som IAF-medlemsorganisation.

IAF arbejder nu på at skabe paraplyorganisationer i de lande hvor der findes flere Hombu-godkendte organisationer i det samme land.

IAF forestår, blandt mange aktiviteter på verdensplan, aikido opvisninger og undervisning i forbindelse med World Combat Games – en stor, international kampkunst / kampsports arrangement som afholdes forskellige steder rundt i verdenen. IAF repræsenterer aikido på globalt plan, og er meget aktive i at hjælpe forskellige lokale aikido organisationer opnå medlemskab under det pågældende lands IAF-godkendte hovedorganisation.

IAF organiserer også International Aikido Congress hvert fjerde år, hvor der holdes udviklingsmøder med repræsentanter fra medlemsorganisationer. Samtidigt afholdes der daglige træningssamlinger, ledet af nogle af de højst graduerede aikidoinstruktører.

IAF blev grundlagt i 1976. Den nuværende formand er Mr. Wilko Vriesman.Vice formanden er Mr. Kei Izawa.

Dansk Aikido Forbund er officielt medlem af International Aikido Federation, optaget i 2009. I 2012 deltog en delegation fra DAFs ledelse aktivt IAF kongressen der blev afholdt i Tokyo, afholdt i Tokyo. Delegationen bestod af Keith Olen Barger (Præsident), Ethan Monnot Weisgard (Formand) og Jan Max Bunzel (International sekretær).

Til International Aikido Federation World Congress i Takasaki, Japan, i 2016 var Dansk Aikido Forbund repræsenteret ved Mark Jewkes, (medlem af DAF bestyrelsen) og Ethan Weisgard (formand).

 
Copyright 2015 Danish Aikido Federation | CVR: 31668522 | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby - Denmark