Om Forbundet / IAF

IAF


International Aikido Federation (IAF) er den primære globale organisation for aikido. Det er en paraply organisation med medlemsorganisationer fra 46 lande. Alle medlemsorganisationer skal være godkendt af Hombu Dojo, så IAF repræsenterer udelukkende Aikikai affilierede organisationer. IAF er en forholdsvis demokratisk baseret organisation, dog med ledelse har man Doshu (Moriteru Ueshiba) som præsident og en ”Senior Council”, som varetager den tekniske og moralske integritet af aikido, som ikke er valgbare. Senior Council består af nogle af de højst graduerede japanske instruktører og p.t. en enkelt udenlandsk repræsentant. IAF tillader i øjeblikket kun en medlemsorganisation per land, og giver hver af disse medlemsorganisationer ligeværdig stemmeret.

IAF forestår aikido opvisninger og undervisning I forbindelse med World Combat Games – en stor, international kampkunst / kampsports arrangement som afholdes forskellige steder rundt i verdenen. IAF repræsenterer aikido på globalt plan. IAF organiserer også International Aikido Congress hvert fjerde år, hvor der holdes udviklingsmøder med repræsentanter fra medlemsorganisationer. Samtidigt afholdes der daglige træningssamlinger, ledet af nogle af de højst graduerede aikido instruktører.

IAF blev grundlagt i 1976. Den nuværende formand er Dr. Peter Goldsbury.

Dr. Goldsbury er Professor of Philosophy and Comparative Culture på Hiroshima Universitet og har gennem mere end 30 år trænet og undervist i aikido.

Dansk Aikido Forbund er officielt medlem af International Aikido Federation, optaget i 2009. I 2012 deltog en delegation fra DAFs ledelse aktivt IAF kongressen der blev afholdt i Tokyo, afholdt i Tokyo. Delegationen bestod af Keith Olen Barger (Præsident), Ethan Monnot Weisgard (Formand) og Jan Max Bunzel (International sekretær).

 

Copyright 2015 Dansk Aikido Forbund | CVR: 31668522 | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby - Danmark